kuhinjsko pohištvo

Barve kuhinjskih omaric – kako jih izbrati in zamenjati

Vas muči videz vaše stare kuhinje? Se vam zdi notranjost dolgočasna in ne navdihujoča? Obstaja veliko načinov, kako kuhinji podariti povsem nov videz, ne da bi potrebovali celoten proračun za prenovo kuhinje. Eden najboljših možnih načinov za to je, da izberete popolnoma nove kuhinjske barve za omare v kuhinji. To še posebej dobro deluje, če imate kuhinjo s kakovostnimi omarami, ki ne potrebujejo nobene prenove.

Kakovostne lesene kuhinjske omare so vredne nakupa. Nikakor jih ne smete zavreči, še posebej, če je tako omaricam mogoče preprosto podariti nov videz samo s spremembo njihove barve. Ko končate ta projekt, boste takoj opazili, kako svetla in lepa začne izgledati vaša kuhinja. Če imate kuhinjo odprtega tipa, bo to nagovorilo tudi prijatelje, ko vas bodo obiskali v vašem domu.

Skoraj vsako kuhinjo krasijo dve vrsti omar – plavajoče, ki so nameščene na stene in osnovne enote. Plavajoče omare, zlasti tiste, ki so nameščene visoko na stenah, se uporabljajo za shranjevanje stvari ki niso pretežke. V tem delu omare lahko shranite tudi kuhinjske predmete, ki jih ne potrebujete pogosto.

Osnovne enote so praviloma rezervirane za pogosto uporabljene kuhinjske predmete – od loncev in ponv do začimb in začimb. Osnovne enote so lažje dostopne, zaradi česar so zelo uporabne za organizacijo pogosto uporabljenih kuhinjskih izdelkov. Kuhinjski otoki so opremljeni tudi s policami in predali. Na teh policah ali v predalih te omare lahko shranite jedilni pribor in druge potrebne predmete.

Od kovine do vezanega lesa so sodobne kuhinjske omare izdelane iz več materialov. Včasih so omare zgrajene iz kombinacije različnih materialov, kot so naravni les, vezan les, kovina in steklo. Naravne lesene omare so dražje kot omare iz kovinskih ali vezanih plošč z laminiranimi površinami. Kljub svoji ceni so trdne lesene omare še vedno ena najbolj zaželenih lastnosti sodobnih kuhinj v sodobnih kuhinjah.

Preden nameravate spremeniti barvo, se prepričajte, da je uporabljen material v ta namen primeren za kakršne koli madeže. Izberite barvo, ki dopolnjuje barvno shemo kuhinje. Če imate dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo odprtega načrta, upoštevajte barvno shemo celotnega prostora, preden izberete katero koli barvo za omare. Bodite pozorni tzudi na barvo pohištva. Jedilni stoli ali kavč oz. dvosed se mora jo ujemati z barvo, ki jo nameravate uporabiti.

Upoštevajte naravno barvo in teksturo lesa. Včasih je najbolje, da se te lastnosti predvajajo, ne da jih prekrivate pod drugo barvo. Naravna senca in tekstura lesa imata tudi ogrevalni učinek na ambient kuhinje. Mnogi lastniki domov imajo radi trendovsko oblikovanje kuhinje. Tako spadajo med barve madežev, ki so zaenkrat v modi. Ne poskušajte tega narediti v svoji kuhinji. Medtem ko posodabljate kuhinjske omare, izberite barve, ki imajo trajnico. Izbira barv za eno sezono bo hitro spremenila vašo kuhinjo s spremembo sezone.

Medtem ko se odločite za določeno barvno shemo, upoštevajte, koliko svetlobe je na voljo v prostoru. Določene barve, kot so oglje siva ali kostanjeva rjava, izgledajo lepše v sobi, preplavljeni z naravno svetlobo. Kadar naravne svetlobe ni dovolj, lahko namestite umetne razsvetljave, da bi ta prostor izgledal in se počutil bolj veselo. Učinek barvnih madežev bo ob zadostni osvetlitvi optimalen.