kavni avtomat na kapsule

Kavni avtomat na kapsule – 3 razlogi zakaj izbrati avtomat na kapsule

Ljudje vedno bolj uporabljajo kavne avtomate tudi v gospodinjstvih. Kavni avtomati namreč prinašajo številne prednosti. Te so v glavnem okus kave, ki je bolj izrazit, čas priprave kave in način pitja. Kavni avtomati torej skrajšajo čas priprave in poenostavijo vse skupaj.

Omenjene prednosti pa so zanimivo povezane s samim nastankom t.i. “espresso” kave. Le to so iznašli beneški poslovneži z namenom, da bi skrajšali čas, ki so ga delavci preživeli na odmoru za kavo. Tej kavi so rekli “espresso”. Izraz pa ni povezan s hitrostjo, kot mnogi mislijo pač pa pomeni “izraz”. Gre za kavo, ki je izrazita.

Argumentov, zakaj izbrati kavni avtomat, je dovolj oz. so dovolj močni za mnoge. Vprašanje pa je, kateri oz. kakšen avtomat za kavo izbrati? Preberite si 3 prednosti, zakaj izbrati kavni avtomat na kapsule.

Zakaj izbrati kavni avtomat na kapsule?

kavni avtomat na kapsule omogoča enostavnejšo uporabo

V primerjavi s klasičnim kavnim avtomatom, kavni avtomat na kapsule omogoča še enostavnejši način priprave kave. Če smo morali pri klasičnem kavnem avtomatu sproti čistiti ročko za kavo in jo nato polniti z ravno pravo količino, ki jo je potrebno ravno prav stisniti, nam pri avtomatu na kapsule tega ni potrebno početi. Zgolj vstavimo kapsulo in pritisnemo gumb za dolgo ali gumb za kratko kavo.

Kavni avtomat na kapsule omogoča hitrejšo pripravo

Klasični kavni avtomati zaradi omenjenega sistema prinašajo zahtevnejše in sprotno čiščenje. Kavni avtomat na kapsule se čisti samostojno. Potrebno ga je zgolj enkrat dnevno očistiti tako, da spustimo skozenj vodo, brez da bi dodali kavne kapsule. Ko je kavomat v stanju pripravljenosti moramo zgolj podstaviti šalčko, vstasviti kapsulo in pritisniti na gumb za krajšo ali daljšo kavo.

Kavni avtomat na kapsule omogoča čistejšo pripravo

Problem pri klasičnih kavnih avtomatih je, da se pri pripravi kava posuva mimo. Prav tako je včasih težko izprazniti ročico za kavo. Zato je skoraj nujno, da je klasični kavni avtomat postavljen poleg lijaka oz. pipe. Pri kavnih avtomatih na kapsule pa je priprava popolnoma čista. Zato je avtomat na kapsule lahko postavljen kjerkoli, ne glede na to ali je v bližini voda ali ne. Pri pripravi kave z avtomatom na kapsule namreč brisanje in čiščenje sploh ni potrebno. Dovolj je, da izpraznimo posodo za odtekanje in redno menjamo vodo za pripravo kave. To je vse.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja