September 3, 2021

Moderno opremljene kuhinje imajo drsna vrata in vinil ter veliko naravne svetlobe!

Sodobne kuhinje imajo zelo vsestransko vlogo, zato morajo biti dobro opremljene. Ker gre poleg tega za prostor, ki je pogosto v uporabi, moramo poskrbeti za to, da se bomo v njem počutili prijetno in udobno – na kakovost bivanja ima v končni fazi vpliv cela vrsta dejavnikov, ki jih ne smemo zanemariti, vsekakor pridejo v poštev tudi nekateri detajli in tudi vizualna podoba prostora.

Pomembno je, da se v kuhinji dobro znajdemo in lahko neovirano delamo. Ne bomo se osredotočali na kuhinjske naprave in aparate, saj mora te izbrati vsak glede na svoje potrebe in želje.

Še bolj pa lahko o izkušnji pri delu v tem prostoru odločajo nekateri osnovni elementi prostora, morda že notranja vrata, gotovo pa še bolj talne obloge in podobne zadeve.

moderno-opremljena-kuhinja

Čeprav takšna oprema v izhodišču ne pride toliko do izraza in več pozornosti namenjamo hladilnikom, pomivalnim strojem in drugim napravam, se na dolgi rok za najbolj pomembne izkažejo prav odlike talnih in stenskih oblog.

Oprema in izgled sodobne kuhinje

Na drugi strani pa je res, da si lahko v kuhinji privoščimo malo več drznosti z izbiro stanovanjske opreme. Izberemo lahko na primer notranja drsna vrata, ki so v takšnem prostoru zelo uporabna.

Omogočajo namreč neoviran prehod med prostori, kar je zelo dobrodošlo, če v rokah prenašamo krožnike ali kak drug tovor.

Notranja steklena drsna vrata omogočajo optimalen izkoristek razpoložljivega prostora in s tem pridejo v poštev tudi za nekoliko manjša stanovanja, seveda pa izstopajo predvsem s funkcionalnimi prednostmi.

notranja-drsna-vrata

V vsakem primeru je smiselno premisliti o tem, ali bodo notranja drsna vrata pravi dodatek zbirki opreme moderne kuhinje.

Talne obloge za kuhinjo

Zelo opazen učinek lahko dosežejo tudi vinilne talne obloge za kuhinjo. Predvsem to velja za vizualni učinek, čeprav se bodo takšne obloge na dolgi rok še veliko bolj izkazale s svojimi funkcionalnimi odlikami.

Vinilne talne obloge za kuhinjo so namreč izredno odporne na vse mogoče dejavnike, ki v tem prostoru ogrožajo tla. Dobro so pripravljene na vlago in vodo, pa tudi na razna razlitja in druge madeže, do katerih hitro pride pri pripravi raznih kulinaričnih specialitet.

kuhinjska-obloga

V kuhinji je velika prednost ta, da je mogoče površine hitro, enostavno in uspešno očistiti – vinilne talne obloge za kuhinjo v tem oziru še posebej izstopajo.

Poleg tega pa je mogoče med vinilnimi oblogami najti takšne, ki imajo zelo posrečene vzorce in imitacije drugih materialov.

Tako lahko dosežemo neštete vizualne učinke, ki bodo dopolnili vizualno podobo moderno opremljene kuhinje.

Poskrbite za naravno svetloba po celotnem domu

Veliko ljudi ceni naravno svetlobo. Ne le, da je izjemno prijetna in topla, je tudi dober indikator dneva in noči, kot je zelo očitno, in zaradi tega lažje orientiramo svoj dnevni cikel, če smo bolj v koraku z naravnim dnevom in nočjo.

Skoraj da vsako stanovanje pa ima neke sobe, ki preprosto ne dobijo naravne svetlobe, vendar lahko ta problem rešijo steklena notranja vrata.

Kako doseči naravno svetlobo?

Edini način, da prenesemo naravno svetlobo po celotnem prostoru je da imamo ali popolnoma odprte prostore brez vseh vrat, ali pa namestimo steklena notranja vrata na recimo hodnike ali druge prostore, kjer bi si želeli vsaj nekaj naravne svetlobe, pa te preprosto ne dobimo.

ples-v-naravni-svetlobi

Prav tako pa se lahko steklena notranja vrata uporabljajo tam, kjer želimo imeti prostore hkrati povezane a ohranjati stopnjo zasebnosti.

Primer, kjer se steklena notranja vrata uporabljajo kot delitev med prostori so recimo kot smo prej omenili hodniki, lahko pa tudi med kuhinjo in jedilnico, mogoče dnevno sobo, odvisno od tega kako je oblikovano stanovanje. Ko želimo oblikovati stilsko povezano stanovanje je pomembno, da povezujemo tudi v smislu opremljanja.