June 12, 2021

Pisarniško pohištvo za sproščeno delovno vzdušje

Večina pohištva, ki ga postavljamo v svoje domove ali na delovna mesta, je takega, ki povsem ustreza našim merilom. S tem mislimo tudi na udobje, ki je izjemnega pomena. Pri tem v ospredje postavljamo tudi stole, na katerih veliko sedimo, še posebej pa na tistih, ki jih uporabljamo pri svojem delu.

Pisarniško pohištvo naj bo skrbno izbrano

Pohištvo za pisarne pogosto predstavlja kar nekaj preglavic že pri izbiri in nakupu. Da ne omenjamo dejstva, da gre tudi za znaten finančni zalogaj, ki je za marsikatero podjetje velika ovira.

Si pa lahko to opravilo na različne načine do neke mere olajšamo. Ena izmed možnih rešitev je gotovo ta, da kupimo pisarniško pohištvo v kompletu, kar prinaša kar nekaj prednosti.

Komplet pohištva za pisarne

V komplet pisarniškega pohištva so običajno vključeni pisalni stoli in mize, a pogosto gre za individualno oblikovane ponudbe in je možno točno vsebino prilagoditi.

V vsakem primeru pa je v ponudbi usklajena kombinacija pohištva, ki je pogosto točno to, kar iščemo. N

ekateri kompleti vključujejo še druge elemente – nenazadnje pohištvo za pisarne ne sestoji le iz pisarniških stolov in delovnih miz, temveč potrebujemo še omare, police, večje in manjše mize ter mnoge druge elemente. Nujno je pravočasno ugotoviti, kaj vse za opremljanje pisarne potrebujemo, šele potem se lotimo iskanja pravega kompleta.

Pisarniški stol

Pisarniški stoli so po večini skorajda že vsi ergonomsko oblikovani. To pomeni, da so narejeni tako, da se lahko popolnoma prilegajo našemu telesu. Posledično je sedenje na njih izjemno udobno in niti nimamo občutka, da na njih morda sedimo že nekaj ur.

Stoli na trgu se prodajajo v številnih oblikah, ta pa je ponavadi odvisna predvsem od namena. Logično je, da v pisarno ne bomo postavili enakega stola kot pa v kuhinjo ali v dnevni prostor.

Pisarniške stole ter vso opremo, ki jo postavljamo v sodobne pisarne, pa v današnjem času lahko naročamo kar preko spleta.

pisarniški-stoli

Paket ali nakup posameznih elementov?

Vsaka pisarna, doma ali izven doma, torej na delovnem mestu, mora biti ustrezno opremljena, če seveda hočemo, da je naše delo opravljeno, tako kot se spodobi. Pri tem ogromno pozornosti namenjamo mizam, stolom ter omaram, v katere spravljamo vse potrebne dokumente.

Seveda je nakup kompleta včasih upravičen tudi v primeru, da ne potrebujemo popolne zbirke pisarniškega pohištva. Tudi, če so vključeni le pisalni stoli in mize, je komplet lahko odlična izbira.

Prav tako pa je pohištvo za pisarne včasih pametno kupiti posebej. Čeprav so kompleti pohištva pogosto cenovno ugodnejši, predvsem pa je lažje in hitreje izbrati cel komplet, je za tiste, ki bi radi kaj prihranili, verjetno najboljša druga možnost – da se posebej posvetijo nakupu vsakega elementa posebej.

Najbolj kakovostno in tudi najcenejše pohištvo za pisarno pa lahko naročamo ter kupujemo kar v spletnih trgovinah vrhunskih proizvajalcev. Ti se namreč zavedajo, da v današnjem času niti nimamo več časa hoditi naokrog in izbrati pohištva. Omogočili so nam, da pohištvo za pisarno in tudi druge vrste pohištva lahko kupujemo kar z domačega kavča. Prihranek pri času pa seveda ni edina prioriteta tovrstnega nakupovanja. Prihranek pri denarju je morda še večja.

Kako torej popestriti svojo pisarno?

V kolikor ste sam svoj šef, lahko pisarno popolnoma prilagodite po svojih željah. Izberite si svoje pohištvo, ki bo zadovoljilo vaše apetite. Nikjer ne piše, da se morate pri opremljanju in nakupovanju pohištva držati točno določenih smernic.

Mislite, da barski stoli sodijo le za točilni pult v lokalu? Nikakor ne. Pogosto jih lahko najdemo tudi v pisarnah. Uporabni so za različne seminarske sobe, manjše kuhinje, prostore, kjer se zaposleni lahko družijo in razvijajo nove ideje. Na voljo so klasični barski stoli, lahko pa izberete tudi nekoliko bolj eleganten dizajn.

Glavni nasvet - ne kupujte z očmi

Pri nakupovanju pohištva za pisarne ne nakupujte le z očmi. Dobro premislite, kakšno opremo potrebujete v pisarni. Najbolj pomemben del je vsekakor velika in prostorna miza, kjer bomo imeli dovolj prostora za vse delovne pripomočke, kot so računalnik, telefon, itd.

Zelo pomembna je tudi izbira ergonomsko oblikovanega stola. To pomeni, da mora biti stol prilagojen vašim telesnim meram. Vsekakor bo vaša hrbtenica na dolgi rok najbolj občutila razliko med poceni stolom za nekaj 10 evrov in vrhunskim stolom.

Imejte v mislih tudi to, da bo vso pohištvo v pisarni lahko dosegljivo. S tem mislimo predvsem na omare in police, ki naj ne bodo previsoke. Tako vam ne bo potrebno uporabljati lestve ali pa plezati na stole in mize, da bi lahko prišli do fasciklov in map.

Na ta način boste zmanjšali statične obremenitve, kot so stanje na prstih, stegovanje rok in nošnja bremen nad višino glave ter podobnih primerov, kjer brez potrebe trošimo energijo, ki bi jo lahko privarčevali ob primerni izbiri pohištva za pisarne.