July 23, 2021

Pravilna priprava tal vaše hiše je osnova

Pripravite tla pravilno

Samorazlivni tlaki se tako v današnjih dneh vse bolj pogosto uporabljajo za dokončevanje prostora, saj gre posebno obliko tlaka, ki se v tekočem stanju nanese na tla, nato pa se pod lastno težo enakomerno porazdeli po površini. Gre torej za vrhunsko rešitev za urejanje tal, saj je potrebno sam tlak le razliti in preostalo delo opravi sam.

Samorazlivni tlaki ima veliko prednost hitrega sušenja in pa tega, da ima tanjšo debelino. Poleg tega pa omogoča tudi boljše temperaturne izkoristke, predvsem v kombinaciji z nizkotemperaturnim ogrevanjem. Zaradi svoje samorazlivnosti pa se tudi zelo lepo porazdeli po površini tal in nam ni potrebno skrbeti za estetski videz.

Epoksi tlaki predstavljajo kakovostne visoko odporne premaze

Veliko je prostorov, ki jih uporabljamo za razna dela, lahko so to prostori v našem domu, ali pa na delovnem mestu. Ravno zaradi opravljanja raznih del, je tla potrebno dobro zaščititi, da ne bi hitro prišlo do raznih poškodb.

Epoksi tako predstavljajo kakovostne visoke odporne premaze in gre za zares vrhunsko rešitev, ki se v današnjih dneh uporablja vse bolj pogosto. Sami premazi so tudi enostavni za čiščenje, kar pomeni, da nam bo tudi pri čiščenju skrajšalo čas našega dela.

Epoksi tlake lahko torej v današnjih dneh vse bolj pogosto zasledimo v raznih prostorih, saj gre za vrhunsko rešitev, ki pa ne predstavlja previsokega stroškovnega zalogaja.

Tla so v mnogih primerih izpostavljena zahtevnim obremenitvam, tako mehanskim kot kemičnim in temperaturnim grožnjam. Posebej izrazito je to v industriji, kjer v različnih delavnicah, skladiščih in drugih objektih deluje težka mehanizacija. Tlak mora biti kos velikemu izzivu, in v teh primerih se najbolj izkaže epoksi.

epoksi tlaki

Epoxy premazi

Premazi zagotavljajo osnovno zaščito v prostorih, ki niso izpostavljeni previsokim obremenitvam. Kot nalašč je seveda za tiste, ki iščejo dobro ceno. Epoxy premaz je namreč najcenejša varianta, kljub temu pa ponuja zadostno zaščito za mnoge primere. Vsekakor je pametno pomisliti, ali ni morda prav premaz optimalna rešitev v danem primeru. Smiselnost izbire je seveda v veliki meri odvisna od lastnosti prostora in pričakovanih obremenitev, a pogosto se epoxy premaz izkaže za zadostno zaščito. Poleg tega omogoča hitro in preprosto izdelavo, kar je v nekaterih primerih ključna prednost.

Samorazlivni epoksi tlaki

Pri samorazlivnih epoksi tlakih cena ni več ena izmed glavnih prednosti, čeprav je možno tudi takšne tlake izdelati za razmeroma ugodno ceno. A veliko bolj prepričljive so druge lastnosti takšnega tlaka. Gre za zelo kakovosten tlak, ki je pripravljen tudi na večje obremenitve. Uporablja se v industriji, kjer se te prednosti še posebej izkažejo. Poleg tega pa tudi v primeru, da se načrtujejo samorazlivni epoksi tlaki, cena ne bo posebej velika. Ta izbira je prava za zahtevne uporabnike, ki iščejo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Tak tlak namreč ponuja zelo veliko za razmeroma majhen strošek, tako da je čisto možno, da je tudi za samorazlivni epoksi tlak cena en izmed pomembnih dejavnikov izbire.

Epoksi dopušča še druge prilagojene izvedbe, ki so nekoliko dražje, a tudi bolj odporne in vzdržljive. Zahtevajo pa te izvedbe nekaj več dela kot epoxy premaz, cena pa je posledično neizogibno višja. Še vedno imamo na voljo nekatere razmeroma poceni in enostavne rešitve, na primer samorazlivni epoksi tlak, medtem ko naprednejši tehnični tlaki omogočajo poljubno prilagoditev lastnosti končnega izdelka. Za epoksi tlak bo treba morda odšteti le kakšnih 15 evrov na kvadratni meter za cenejše izvedbe, bolj pogosto pa najdemo cene v rangu od 20 do 30 evrov na kvadratni meter, kar vključuje tako material kot delo.