September 23, 2021

Ste tudi vi podlegli vedno bolj priljubljenim skirojem?

Prevozna sredstva in mobilnost se spreminjata na mesečni ravni. Če so bili še na tako dolgo nazaj glavno prevozno sredstvo avtomobili, temu že dolgo ni tako! Še posebej v urbanih mestnih središčih in večjih mestih so vedno bolj priljubljeni skiroji. 

Morda bi si mislili, da je skiro primarno za otroke, vendar vedno več  odraslih se odloča za to moderno prevozno sredstvo.

Kaj morate upoštevati ko izbirate električni skiro?

Ko primerjate različne skiroje, vedno upoštevajte dejstvo, da so tehnične karakteristike navedene pri električnih skirojih rezultat meritev v testnem okolju, z voznikom teže cca. 75 kg, na ravnem terenu, brez vetra in s povprečno hitrostjo vožnje 20-25 km/h.

To so namreč dejavniki, ki vplivajo na zmogljivost električnega skiroja.

Glede na svojo težo in te dejavnike, ki vplivajo na zmogljivost skiroja, lahko precej dobro predvidite kakšna bo zmogljivost električnega skiroja izven testnega okolja – torej z vami kot voznikom in v običajnem okolju.

Zakaj so skiroji tako priljubljeni?

Olajšajo nam vožnjo in pomagajo premagovati razdalje, ki bi bile sicer težje dosegljive - to je njihova glavna prednost.

To majhno električno prevozno sredstvo je varčno in okolju prijazno, hkrati pa izredno pomaga ljudem, ki se težje premikajo.

skiro za odrasle

Skiro postaja vedno bolj priljubljena oblika transporta

E-prevozna sredstva oziroma skiroji omogočajo, da v službo pridete manj utrujeni, v poletnih mesecih pa tudi manj prepoteni. Z električno pomočjo lahko lažje prenašate tovor ali nakupe iz trgovine, kar pa je največja prednost — pomagajo vam pri vožnji v klanec in omogočajo prijetnejšo vožnjo.

E-skiroji so priročni tudi pri družinah z majhnimi otroki, ki lahko s pomočjo električnih prevoznih sredstev premagujejo daljše razdalje.

Končno se boste lahko podali na daljše kolesarske izlete, pri katerih bodo tudi otroci navdušeni nad pomočjo, ki jo nudi elektrika.

Poznamo tudi skiro za trike

V ponudbi bogato založene spletne trgovine G-sport, specializirane za prodajo kakovostnih športnih pripomočkov, vas čakata oba omenjena podtipa. Izbirati je mogoče med različnimi kombinacijami značilnosti, med katerimi boste zagotovo našli pravo rešitev zase. 

Seveda pa vsi modeli izpolnjujejo nekaj osnovnih kriterijev kvalitete. Za skiro za trike to na primer pomeni, da je konstrukcija še posebej trpežna, saj je mogoče pričakovati večje obremenitve, a po drugi strani dovolj lahka, da okretnost ni težava.

Poleg tega pa so nameščena izredno robustna kolesca, ki bodo kos celo najzahtevnejšim terenom. Tako se vam ne bo treba omejevati pri iskanju novih razburljivih izzivov, ki vam bodo pognali kri po žilah in dvignili raven adrenalina v telesu.

Poskrbljeno je tudi za odličen oprijem, kar bo povečalo nadzor. Seveda so na voljo tudi skiroji za otroke, pri katerih je možna prilagoditev višine krmila, kar pomeni, da bodo uporabni zelo dogo časa.

Pomembna je tudi dodatna oprema za skiro!

Katera je tista dodatna oprema, ki je pomembna za pravilno vzdrževanje skiroja?

Gume, primerne za različne modele, so na voljo v več velikostih in trdotah. Posledično lahko izberete gume za skiro – in druge dodatke – ki bodo zares skladni z vašimi potrebami.

Če potrebujete kakršno koli pomoč pri izbiri, vas vabimo, da nas pokličete ali nam pišete. Potrudili se bomo, da vam pomagamo poiskati resnično najboljšo opcijo.

Obenem pa vas vabimo, da preverite še našo preostalo ponudbo, v kateri boste našli kotalke, drsalke in rolerje za vso družino, pripomočke za vse bolj priljubljeno športno aktivnost floorball, opremo za nogomet, košarko in namizni tenis, deske ter dodatke za optimalno varnost med rekreacijo, kot so ščitniki in čelade. Ne nazadnje pa so tu še udobna in zračna kompresijska oblačila, ki športnike med razgreto igro ščitijo pred potencialno nevarnimi udarci.

Kako izbrati ustrezen skiro?

Skiroji na 3 kolesih so dobra izbira za predšolske otroke. Otrokom nudijo veliko zabave brez bojazni, da ne bi osvojili vožnje in obvladali ravnotežja.

Podpora 2 koles na skiroju, lahko spredaj ali zadaj, zagotavlja relativno varnost in hkrati doživetje vznemerljive vožnje tudi za najmlajše. 3 kolesni skiro je odličen za uvod v mobilnost in izvrsten za predstavitev vožnje s skirojem nesigurnim začetnikom.

skiro za trike

Otroški skiro za trike s katerim bo vaš malček postal glavni frajer na ulici.

V kolikor otrok že ima izkušnje na skiroju in je bil njegov prvi skiro na 3 kolesih ter se je rad vozil z njim ter vzljubil enostavno upravljanje s prenosom teže in s tem zavoje ob nagibu na eno ali drugo stran, potem običajno tudi za naslednji skiro izberejo takega, ki se usmerja na enak način.

Prav tako običjano raje izberejo skiro na 3 kolesih otroci, ki morda še niso tako motorično spretni in jim le ta nudi večji občutek varnosti in stabilnosti.

Če otrok še nima iskušnje z vožjo skiroja in je seveda primerne starosti ter ima zaupanje v občutek uravnoteženosti in stabilnosti na skiroju bi bil lahko tudi 2 kolesni način krmiljenja povsem primeren.

Četudi otrok morda že ima iskušnjo s skirojem na 3 kolesih in si želi novih izivov in spremembe bo nadgradnja zagotovo prinesla nova navdušenja nad vožnjo.