August 18, 2021

Vezenje ima številne prednosti - spoznajte jih!

Vezenje je še vedno zelo priljubljen način tiska.

Vezeni produkti za nekajkrat prekosijo povprečno življenjsko dobo, ki jo ima sitotisk ali digitalni tisk. So izredno kakovostni in obstojni, nikoli ne izgubijo sijaja, saj je njihov osnovni gradni element sukanec.

Kaj je 3D vezenje?

3D vezenje je posebno izbočeno vezenje. Za izdelavo se uporablja posebna pena, ki se podloži pod vezenje, s tem se doseže 3D efekt. Izdelava programa za vezenje in priprava stroja za vezenje sta bolj zahtevna, zato se ta tehnika uporablja za večje količine in je lahko tudi 50 % dražja od klasičnega vezenja.

Kaj potrebujemo za vezenje?

Potrebujete logotip v elektronski obliki. Datoteke so lahko izdelane v grafičnih programih, kot so Adobe Illustrator, Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe InDesign ipd. Morajo biti pretvorjene v krivulje ali vektorje oziroma curves.

Kateri dejavniki vplivajo na ceno vezenja?

Na ceno vezenja vpliva več dejavnikov. Pred vezenjem je treba izdelati program za vsak logotip, cena tega pa je odvisna od velikosti in težavnosti izdelave.

Cena posameznega vezenja pa je odvisna od:

  • velikosti logotipa: če so napisi oziroma detajli obrobljeni-outline
  • količine: večja kot je količina, nižja je cena vezenja po kosu
  • artikla, na katerega se veze: različni artikli zahtevajo različne podložne materiale in sukance. Jakne, velike brisače, odeje ipd. so že zaradi velikosti bolj zahtevni izdelki za vezenje
  • pozicije vezenja: ta je pomembna zaradi porabe časa pri vpenjanju v stroj

Število barv sicer ni tako pomemben dejavnik pri ceni vezenja kot pri tisku, vendar če je veliko menjav barv pri vezenju, tudi vpliva na ceno.

vezenje

Ali je vezenje dražje od tiska?

Ne, nasprotno - v večini primerov manjšega večbarvnega logotipa je vezenje cenejše.

Na katera oblačila lahko vezete?

Vezemo lahko na različna oblačila, kape, tudi brisače in nogavice.

Delovne obleke

Vezenje na delovne obleke je možno in ga priporočamo, ker je praktično neuničljivo. Je ogledalo vašega podjetja.

Majice

Vezenje lahko izvedemo tudi na majice, ker nam sodobni stroji to omogočajo. Z uporabo primernih podložnih materialov pa preprečimo pretirano gubanje majice.

Pri vezenju je zelo pomembno, da uporabimo kakovostne podložne materiale in s tem zagotovimo čvrstost vezenja, pri pranju pa tako ohranimo prvotno obliko.

Vezenje na jaknah

Zelo pomemben dejavnik pri vezenju je izbira kvalitetne igle. Uporabljamo igle, ki jih glede na debelino in obliko konice izberemo kot najprimernejše za artikel oziroma osnovo, na katero vezemo.

Vezenje na brisačah

Zaradi strukture frotirja je vezenje na brisačah pogosto videti redko, vmes pa so nitke brisače. To se pri našem vezenju ne zgodi, saj z uporabo vodotopne folije, ki jo položimo na brisačo in nato preko nje vezemo, dobimo idealno vezenje, ki ni redko in daje oster izgled.

Ali lahko vezemo na vsa promocijska in delovna oblačila?

Da, lahko vezemo na vse artikle, tudi na znojnike, nogavice, saj imamo posebej izdelana orodja za te namene.

Oglejte si, kako poteka tradicionalno vezenje: